Transport:      
Tara
Statiune  
Stele
Nopti Checkin
Adulti: Copii:
 
Ai nevoie de idei?
sageata DECADA BALNEARA  

Croaziera Rusa: Astrakhan – Moscova Povestea ruseasca de pe Volga

Moscova - Yaroslavl - Uglich - Kazan - Nizhny Novgorod Ulyanovsk Samara Saratov Volgograd Astrakhan

Descarca programul in format PDF: 
Lasati-va purtati pe apele fluviului Volga intr-o noua croaziera rusa care va incepe la Astrakhan, ultimul oras de pe impresionantul fluviu, situat aproape de locul unde aceasta se varsa in Marea Caspica, unde veti avea ocazia de a explora minunata delta a fluviului.

Veti ajunge la Volgograd, fostul Stalingrad incarcat de istorie, veti descoperi vechi orasele precum Saratov sau Samara, veti explora Ulyanovskul, orasul natal al lui Lenin, veti vedea unul dintre cele mai frumoase orase ale Rusiei, Kazan, cel mai mare oras al Republicii Tatarstan si Nizhniy Novgorod, fost Gorki, care si-a deschis de curand portile vizitatorilor.

Croaziera va va incanta cu panorame superbe, va “atinge” in continuare cateva dintre cele mai iubite orase din vechea Rusie, care fac parte din Inelul de Aur, ca in final sa ajungeti in coplesitoarea Moscova.

Veti avea prilejul sa va plimbati si sa va lasati incantati de frumusetea unora dintre cele mai iubite orase din vechea Rusie, descoperind-o asa cum este ea, purtand cu mandrie cei peste o mie de ani de istorie.

 
Ziua 1 / 11.09.2019:  Bucuresti
Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 23:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Aeroflot).
Ziua 2 / 12.09.2019:  Bucuresti – Moscova – Astrakhan
Plecare spre Moscova cu compania Aeroflot, zbor SU 2039 (02:05 / 05:05), de unde se va pleca spre Astrakhan cu zborul SU 1642 (07:30 / 10:45). Sosire la Astrakhan, oras situat in sudul Rusiei, centrul administrativ al Astrakhan Oblast, cel mai vechi centru economic si cultural al Volgai de Jos. Transfer in port pentru imbarcarea pe vasul MS Peter Tchaikovsky. Cina si cazare pe vas.
Ziua 3 / 13.09.2019:  Astrakhan
Mic dejun. Dimineata vom explora orasul Astrakhan despre care istoricii sustin ca in sec. al VIII-lea, la 10 -12 km in sus pe malul drept al Volgai se gasea Itil, capitala hazarilor, triburile nomade, vorbitoare de limba turca. Prima data a fost folosit numele “Astrakhan” in sec. al XIII-lea. In anul 1558 trupele lui Ivan al IV-lea au cucerit Astrakhanul fara nici-o lupta si l-au anexat la Moscova. Un alt punct de cotitura din istoria orasului a fost in anul 1558, cand noul Astrakhan, a fost construit pe malul opus, stang. Aici au fost construite primele fortificatii din lemn, care intre anii 1582 si 1589 au fost inlocuite de o fortareata din piatra, denumita Kremlin. Astazi orasul se situeaza pe cele doua maluri ale Volgai, aproape de locul unde aceasta se varsa in Marea Caspica, in partea superioara a deltei fluviului, adunand 11 insule separate de canale si paraiase. Populatia orasului este diversa si include sute de etnici si 14 culte religioase. Comerciantii din est, care se bucurau de multe privilegii, s-au stabilit la Astrakhan, construind linii comerciale si locuind in comunitati restranse. Structurile caselor indiene si persane au fost reconstruite in sec. al XIX-lea. Proprietatile comerciantilor de pe malul nordic al raului Kutum arata de asemenea luxul vremurilor. Una dintre cele mai interesante caracteristici ale arhitecturii din Astrakhan din sec. al XIX-lea o reprezinta modelarea elaborata a metalului. Este evidenta influenta orientala in grilajele, balcoanele, arcurile si portile elegante pe care le vom remarca in timpul turului de oras. Vom avea prilejul de a admira Catedrala Adormirii Fecioarei Maria care e inconjurata pe toate partile de o galerie decorata cu piatra sculptata in filigran, dand o impresie de lumina si aer. Biserica de sus, cu cele cinci cupole gratioase, se ridica pe acest piedestal neobisnuit si parca lipsit de greutate. Intoarcere la vasul de croaziera care va pleca seara spre Volgograd. Pensiune completa si cazare la bord.  
Ziua 4 / 14.09.2019:  Navigare spre Volgograd
Mic dejun. In aceasta zi ne vom bucura de o zi minunata de navigare pe Volga, indreptandu-ne spre Volgograd, prilej de a ne relaxa, de a socializa si de a ne imprieteni cu ceilalti pasageri intr-unul din barurile de pe vas, de a lectura o carte in biblioteca, de a participa la activitatile organizate pe vas si de a vizita magazinul de suveniruri sau salonul de infrumusetare. Pensiune completa si cazare la bord.  
Ziua 5 / 15.09.2019:  Volgograd – Saratov
Mic dejun. Dimineata vom ajunge la Volgograd, denumit anterior Tsaritsyn si Stalingrad, astazi un important oras industrial si centrul administrativ al Volgograd Oblast din Rusia. De la nord la sud, orasul are 80 km lungime si este situat pe malul stang al Volgai, dupa care si-a luat numele. Conform istoricilor, zona pe care se intinde actualul oras, a fost ocupata de Hoarda de Aur in sec. al XIII-lea. Cand in cele din urma Hanatele de Cazan si Astrahan s-au prabusit in a doua jumatate a sec. al XVI-lea, pe insula de unde Raul Taritin se varsa in Volga, a fost ridicat un nou oras numit Taritin, construit pentru a proteja granita de sud-est a tarii. Petru cel Mare a acordat o mare importanta orasului si a construit un zid de aprox. 60 km si metereze inalte de peste 12 m, iar Ecaterina cea Mare a contribuit si ea la dezvoltarea orasului cand a emis un decret in anul 1765 care le permitea strainilor sa se stabileasca in Rusia. In iarna anilor 1942 - 1943, orasul (numit atunci Stalingrad) a fost punctul central al bataliei decisive care a marcat punctul de cotitura in Cel de-al Doilea Razboi Mondial. Luptele dure care au continuat timp de 200 de zile si de nopti, in timpul carora au murit aprox. 300.000 dintre oamenii lui Hitler, au facut ca orasul sa devina o ruina. Dupa razboi, orasul a fost reconstruit, s-a extins pe Volga, au fost construite fabrici, case si parcuri noi. A fost ridicata Colina lui Mamaev de sculptorul Vucetici si arhitectul Belopolski, pentru a comemora acea batalie. In timpul turului de oras vom putea vedea  privelistile frumoase ale orasului si fluviului din varful monumentului principal situat in varful colinei. Vom admira de asemenea promenada centrala realizata in cinstea Armatei 62, Strada Pacii, un simbol al renasterii orasului dupa razboi, Casa lui Pavlov, unul dintre bastioanele soldatilor faimosi care pe harta personala a Generalului german Paulus a fost marcata ca fortareata Mamaev Kurgan. Intoarcere la vasul de croaziera care va pleca spre Saratov. Pensiune completa si cazare la bord.  
Ziua 6 / 16.09.2019:  Saratov – Samara
Mic dejun. In aceasta zi vom sosi la Saratov, oras construit in anul 1590 pe malul stang al Volgai si care a fost mutat in anul 1674, pe malul drept. In primii 100 de ani de existenta, orasul era putin mai mare decat mica fortareata, conceputa pentru a proteja rutele de comert naval de raidurile nomazilor. In timpul domniei lui Petru cel Mare, piata centrala a orasului se numea Gostinaia, din cauza Gostini Dvor (randurilor de magazine) construite pentru negustori. In sec. al XVIII-lea, orasul a devenit un mare centru comercial, productia de sare de la Lacul Elton facand ca orasul sa se dezvolte exploziv, iar la sfarsitul sec. al XVIII-lea granele au devenit un bun de valoare, impreuna cu sarea si cu pestele. Ca multe alte orase din Rusia, Saratov a fost un oras construit din lemn si, prin urmare, a avut de suferit din cauza incendiilor. In 1810 a avut loc un incendiu devastator care a dus la o regandire a orasului astfel incat in anul 1865 s-a construit un nou teatru din piatra, care a supravietuit, fiind astazi Teatrul de Opera si Balet din Piata Teatrului. Vom vedea ca arhitectura actuala a orasului combina arhitectura unui vechi oras comercial cu arhitectura moderna, Saratov fiind impanzit de universitati, teatre si muzee, centrul sau istoric constand in numeroase cladiri construite tarziu in sec. al XIX-lea pana la mijlocul sec. al XX-lea. Atractia principala este Catedrala Veche si fostul seminar teologic, cu numeroase arcade si coloane. Pe renumita promenada a Cosmonautilor, ne vom putea bucura de frumusetea fluviului Volga, putand admira si podul „Saratov-Engels”, iar in timpul turului panoramic de oras vom ajunge si pe Strada Chernyshevskogo care este cea mai lunga strada din Saratov care se intinde pe 7 km de-a lungul Volgai. Intoarcere la vasul de croaziera care va pleca spre Samara. Pensiune completa si cazare la bord.
Ziua 7 / 17.09.2019:  Samara – Ulyanovsk
Mic dejun. In cursul diminetii vom ajunge la Samara, oras denumit intre anii 1935 – 1991, Kuybyshev, localizat pe bratul stang al Volgai in locul de confluenta cu Raul Samara, de la care a luat numele. Acesta este un important centru economic, de transport, stiintific, educational si cultural al tarii, unde vom intalni numeroase cladiri istorice care aduc pretiozitate orasului din punct de vedere arhitectural. Promenada orasului Samara, cea mai lunga din Rusia, de aprox. 5 km, este unul din punctele de atractie importante. O scara larga duce de la tarm in centrul orasului, iar un grilaj de fier forjat impodobeste parcul de langa fluviu. Orasul construit in anul 1586 ca fortareata pe malul stang al fluviului, este cel mai estic oras pentru rutele comerciale de pe bratul raului Samara. Orasul a fost un punct important de intersectie si a fost folosit pentru a monitoriza miscarile nomazilor in stepele de peste Volga. Pe la inceputul sec. al XlX-lea, Samara se dezvoltase simtitor si numai centrul sau se mai afla in fortareata ruinata. Desi vestit ca oras industrial de-a lungul istoriei, Samara este foarte mandra de teatrul de aici, care este unul dintre cele mai bune teatre locale din Rusia. Insotiti de ghidul local vom face un tur de oras. Intoarcere la vasul de croaziera care va pleca spre Ulyanovsk. Pensiune completa si cazare la bord.
Ziua 8 / 18.09.2019:  Ulyanovsk – Kazan
Mic dejun. Dimineata vom sosi la Ulyanovsk, fost Simbirsk, situat in zona europeana a Rusiei, capitala regiunii Ulyanovsk, oras asezat pe dealul Privolzhky, pe malurile Volgai si ale raului Sviyaga. Neoficial, orasul este cunoscut a fi Capitala Aviatiei Ruse, dar Ulyanovsk poate fi declarat in acelasi timp si orasul muzeelor care ofera expozitii despre istoria, cultura si arhitectura orasului. Istoria a numeroase muzee isi are originile in trecutul foarte indepartat, cand invatatii orasului Simbirsk si comerciantii de aici s-au adunat si au creat actuala mostenire culturala si stiintifica. Probabil ca numele de Ulyanovsk l-a primit pentru ca este orasul natal al lui Lenin, stiut fiind ca numele adevarat al lui Lenin a fost Ulianov, „Lenin” fiind unul dintre multele „nume de razboi” pe care si le luau revolutionarii vremii. Insotiti de ghidul local vom face un tur de oras. Intoarcere la vasul de croaziera care va pleca spre Kazan. Pensiune completa si cazare la bord.
Ziua 9 / 19.09.2019:  Kazan – Nizhny Novgorod   
Mic dejun. Vom ajunge la Kazan, capitala si cel mai mare oras al Republicii Tatarstan, al 8-lea oras ca marime din Rusia, unul dintre cele mai frumoase orase din tara, al carui centru vechi se afla pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Situat la confluenta raurilor Volga si Kazanka, orasul este astazi atat un centru comercial major cat si cel mai important centru al culturii tatare din Rusia centrala europeana. Vom vedea cladiri frumoase ridicate in diferite stiluri arhitecturale, casele ridicate in stil modernist care coexista in mod armonios cu monumentele baroce, vom simti aura antichitatii pe care o emana zidurile albe ale Kremlinului din Kazan, de unde vom fi fermecati de superba panorama care se deschide catre rau. Orasul combina cu usurinta cultura si traditiile estului cu cele ale vestului, imbinarea dintre traditionalul oriental si modernismul vestic conferind orasului un farmec si un stil aparte, langa minarete existand turle ale vechilor biserici ortodoxe, o caracteristica dominanta a vietii in acest oras fiind coexitenta pasnica si creatoare a diferitelor nationalitati si religii. Turul panoramic va include centrul orasului cu Old Tatar Sloboda si Moscheile lui Azimov si Mardjani, Catedrala Petru si Pavel, construita in perioada anilor 1723 - 1726 in memoria vizitei realizata la Kazan de catre Petru I, Biserica Inaltarii Sfintei Cruci cu Icoana Maicii Domnului adusa inapoi de la Vatican in timpul ultimei vizite a Papei, Parcul si Muzeul celei de-a 1000 aniversari a orasului Kazan, Universitatea de Stat, Piata Independentei, Primaria si Moscheea Kuhl Sharif, cea mai mare moschee din Rusia datand din anul 1652 si care poarta denumirea uneia dintre cele mai importante personalitati musulmane. In continuarea zilei vom vizita Kremlinul cu Catedrala Buna-Vestire, un adevarat sit arheologic, catedrala fiind prima biserica ortodoxa din aceasta regiune, care dateaza din anul 1552. Kremlinul, atractia turistica principala a orasului, inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, a fost construit in sec. al XIII-lea si reconstruit in sec. al XVI-lea, avand 13 turnuri ridicate din piatra alba, turnul Saalambike fiind unul dintre cele mai inalte turnuri “inclinate” din Europa. Desi include numeroase obiective istorice, Kremlinul si-a pastrat pana in prezent functia administrativa, aici desfasurandu-si activitatea Administratia Prezidentiala in frunte cu Presedintele Republicii Tatarstan. Nu veti putea rata bazarul de la zidurile Kremlinului, unde veti putea achizitiona suveniruri, obiecte de artizanat si bijuterii traditionale. Intoarcere la vasul de croaziera care va pleca spre Nizhny Novgorod. Pensiune completa si cazare la bord.
Ziua 10 / 20.09.2019:  Nizhny Novgorod – Yaroslavl
Mic dejun. Dupa-amiaza vom ajunge la Nizhniy Novgorod al cincilea oras ca marime din Rusia, probabil orasul cel mai de succes dupa Moscova in termenii dezvoltarii economice din Rusia post comunista situat la confluenta raurilor Volga si Oka. Fondat in anul 1221, acesta s-a dezvoltat ca o fortareata, unde oamenii din Orient, Siberia si Turkistan se intalneau pentru comert. Cat inca marele romancier Maxim Gorki era in viata, orasul a fost rebotezat in cinstea sa, Gorki, care a devenit mai tarziu locul exilelor politice si oras inchis pentru cei din afara pentru multi ani de zile, datorita numeroaselor intreprinderi si laboratoare de cercetare cu caracter militar secret. Fizicianul si laureatul Premiului Nobel, Andrei Saharov a fost exilat aici pana in anul 1986, pentru a-i impiedica pe straini sa intre in legatura cu savantul dizident. Doi giganti ai ingineriei sovietice isi trag radacinile de aici: fabricantul aeronavelor sovietice MIG si GAZ, producatorul limuzinelor Volga. Odata cu reluarea numelui original, in anul 1991, orasul a scapat si de limitarile impuse de statutul sau special de oras inchis. Prin urmare, Nizhniy Novgorod care si-a deschis de curand portile vizitatorilor, asteapta sa-i fie descoperite numeroasele monumente bine conservate din sec. XIII – XIV, orasul avand numeroase monumente si statui, la care se adauga muzee de arta, sali de concerte si cladiri care reflecta arta si arhitectura ruseasca. Vom face un tur al orasului care va include Kremlinul cu catedralele sale. Vom vedea ca cea mai mare parte a centrului istoric al orasului este format din cladiri in stilurile Renasterii ruse si Empire Stalinist, vom vedea ca cea mai reprezentativa imagine a orasului este cea a zidurilor Kremlinului cu turnuri construite din caramida rosie. Dupa perioada demolarilor bolsevice, singura constructie originala ramasa in interiorul zidurilor fortificatiilor a fost Catedrala Arhanghelului Mihail, constructie ridicata peste un lacas de cult mai vechi, din sec. al XIII-lea. Singura casa particulara care s-a pastrat din timpurile vechi este casa negustorului Pusnikov, iar cele mai originale si frumoase biserici ale orasului au fost construite de familia de negustori Stroganov in stilul baroc. Intoarcere la vasul de croaziera care va pleca spre Yaroslavl. Pensiune completa si cazare la bord.
Ziua 11 / 21.09.2019:  Yaroslavl – Uglich
Mic dejun. Dimineata vom sosi la Yaroslavl, situat la confluenta raurilor Volga si Kotorosl, oras port care se intinde pe mai bine de 20 km pe ambele maluri ale Volgai, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO si care face parte deasemenea din Inelul de Aur. Orasul Yaroslavl a fost fondat in sec. al XI-lea de catre Printul Yaroslav cel Intelept si este renumit pentru numeroasele biserici care dateaza din sec. al XVII-lea, fiind un exemplu graitor al reformei de planificare urbana ordonata in anul 1763 de Imparateasa Ecaterina cea Mare pentru intreaga Rusie. Unele dintre structurile istorice ale orasului s-au pastrat, insa orasul a fost remodelat intr-un stil neoclasic pe un plan radial urban, in care se simt influentele Europei de Vest in Imperiul Rusesc. In acelasi timp s-au mentinut elemente din sec. al XVI-lea la Manastirea Spassky, una dintre cele mai vechi manastiri din regiunea Volgai de Sus. De toate aceste lucruri ne vom convinge in timpul turului panoramic de oras, care va include si una dintre cele mai frumoase dintre bisericile orasului, Biserica Sf. Ilie Proorocul - Spaso Preobrazhensky, aflata in Piata Centrala a orasului. Frescele de pe peretii si boltile din interiorul bisericii constituie un adevarat muzeu de pictura veche ruseasca. Intoarcere la vasul de croaziera care va pleca spre Uglich. Pensiune completa si cazare la bord.
Ziua 12 / 22.09.2019:  Uglich – Moscova
Mic dejun. In cursul dupa-amiezii vom sosi la Uglich, unul dintre cele mai iubite orase din vechea Rusie, care face parte din Inelul de Aur, simbol al vechilor orase rusesti. “Inelul” se refera la unul dintre cele mai vechi trasee rutiere, care porneste din nord-estul Moscovei formand un cerc. In prezent, acest Inel de Aur ofera o idee a ceea ce a fost Rusia cu 700 de secole in urma. Orasul situat la nord de Moscova, vazut dinspre Volga, se dezvaluie in toata frumusetea sa cu Catedrala Invierii si Biserica Sf. Ioan Botezatorul. De pe vas vom zari in timp ce ne vom apropia de mal Biserica Tarieviciului Dimitri, Palatul, Turnul Clopotnitei, Turnul Manastirii Voskresenski si Biserica Sf. Ioan Botezatorul. La sfarsitul sec. al XVI-lea, Maria Nagaya, cea de-a saptea nevasta a lui Ivan cel Groaznic, a trait in exil in Kremlinul din Uglich. Tot aici si-a gasit sfarsitul Tarieviciul Dimitri si mai tarziu, pe locul in care a fost ucis s-a ridicat o mica, dar incantatoare biserica, numita Biserica Sf. Dimitrie, cu pereti rosii si domuri albastre, in care exista fresce ce ilustreaza imagini miscatoare despre acest eveniment. In interiorul cetatii se afla si cea mai veche cladire din Uglich, Palatul Tareviciului Dimitri. Insotiti de ghidul local vom face un tur pietonal in Uglich-ul, prilej de a descoperi frumusetile unuia dintre cele mai iubite orase din vechea Rusie. Intoarcere la vasul de croaziera care va pleca spre Moscova. Pensiune completa si cazare la bord.
Ziua 13 / 23.09.2019:  Moscova
Mic dejun. Sosire in capitala Rusiei, metropola situata pe malurile fluviilor Oka si Volga. Cu cei aproximativ 8 milioane de locuitori, Moscova este in prezent nu numai sediul guvernului rus, ci si un loc cu multe atractii de renume mondial. Insotiti de ghidul local vom petrece o zi memorabila in capitala Rusiei, prilej de a-i descoperi comorile istorice si contemporane, armonios intrepatrunse, care dau o frumusete aparte Moscovei. Vom face un tur panoramic si pietonal, prilej de a admira Piata Rosie construita in sec. al XVI-lea de Ivan cel Groaznic, Catedrala Sf. Vasile, Catedrala Iisus Mantuitorul, noul monument al lui Petru cel Mare, Gorky Park, platforma de observatie de pe Dealurile Vrabiei (Lenin), Parcul Victoriei, Dealul Poklonnaya cu monumentul memorial dedicat Celui de-al Doilea Razboi Mondial, Bulevardul Kutuzov, Bulevardul Ring, Strada Noul Arbat, Casa Alba si Manastirea Novodevicii, cu zidurile sale colorate in rosu si alb si cu cele 5 cupolele aurite. Manastirea situata in apropierea Moscovei a fost construita de tatal lui Ivan cel Groaznic, fiind denumita initial Catedrala Maicii Domnului din Smolensk, in semn de venerare a Icoanei de la Smolensk, despre care se spune ca a fost pictata de insusi Sfantul Luca. Aceasta s-a transformat rapid intr-o manastire a fetelor si femeilor aristocratiei ruse, care preferau sa se calugareasca sau erau fortate sa faca acest lucru de catre tatii lor ca urmare a divortului sau a mortii barbatilor lor. Atat prima sotie, cat si sora lui Petru cel Mare au fost calugarite aici, la Manastirea Novodevici. Vom vedea cel mai frumos si mai romantic loc din Moscova, cu o valoare istorica si arhitecturala inestimabila: clopotnita in stil baroc din sec. al XVII-lea, despre care se spune ca este cea mai frumoasa clopotnita din intreaga Rusie. Intoarcere la vasul de croaziera. Pensiune completa si cazare la bord.
Ziua 14 / 24.09.2019:  Moscova – Bucuresti
Mic dejun la pachet. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Bucuresti cu compania Aeroflot, zbor SU 2034 (09:20 / 12:30).

Tarife


1490 EURO / loc in cabina dubla (main deck)Supliment single cabina boat deck650 EURO 
(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turisti; pt. 15 – 19 turisti, tariful se va majora cu 110 euro/pers.)

Servicii

Include

- transport international cu avionul  pe rutele: Bucuresti – Moscova - Astrakhan si Moscova – Bucuresti cu compania Aeroflot
- 12 nopti de cazare pe vasul de croaziera MS Peter Tchaikovsky
- mesele mentionate in program: 12 mic dejunuri, 11 dejunuri si 12 cine
- transferurile, tururile, excursiile mentionate in program
- ghizi locali
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism
BONUS: asigurare medicala Clasic Mondial Assistance

Nota: Excursiile mentionate in program sunt organizate de vasul de croaziera, iar acesta isi rezerva dreptul de a modifica sau de a nu realiza anumite vizite

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile internationale si pentru cel local: aprox. 210 euro/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion) 
- taxe portuare: aprox. 170 euro / pers., care se platesc odata cu excursia
- taxa de viza Rusia: 75 euro/pers., care se plateste la agentie
- taxe de iesire de pe aeroporturi (daca se aplica)
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.
- bacsisuri: 60 euro/pers., pentru ghizi, soferi si ajutori de soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)
- bacsisul solicitat de vasul de croaziera pentru intregul personal: aprox 7-10 euro/pers./zi
- asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)

Observatii

 
ACTE NECESARE:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei (pasaportul trebuie sa contina minim 2 pagini libere)
- 1 fotografie color 3,5х4,5 cm pe fundal alb, cu imaginea clara a chipului (din fata), fara ochelari cu lentile fumurii si cu capul descoperit
 
CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 %, se achita cu min. 60 de zile inainte de data plecarii
- turistul va  incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice »,  la care prezentul program este parte
- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti   
 
CONDITII SPECIALE DE ANULARE IMPUSE DE COMPANIA DE CROAZIERA:
a) 20% penalizare din valoarea totala daca retragerea se face din momentul inscrierii si pana in 95  de zile inaintea inceperii excursiei;
b) 40 % penalizare din valoarea totala daca retragerea se face intre 94 – 70 de zile inaintea inceperii excursiei;
c) 60 % penalizare din valoarea totala daca retragerea se face intre 69 – 40 de zile inaintea inceperii excursiei;
d) 80 % penalizare din valoarea totala daca retragerea se face intre 39 – 14 de zile inaintea inceperii excursiei;
e) 100 % penalizare din valoarea totala daca retragerea se face intre 13 – 0 zile inaintea inceperii excursiei;
 

Cerere oferta - Cel mai bun pret

*Nume
*Email
*Telefon
Comentarii
Câmpurile notate cu (*) sunt obligatorii